Fisk och paprikasoppa

Ingredienser

Torsk eller koljafilé 400 g

Paprikor i olika färg 3 st

Vitlöksklyftor 2-3 st

Smör Mjölk 6 dl

Matlagningsgrädde 2 1/2 dl

Vitt vin 1 dl

Fiskbuljongtärningar 2 st

Timjan 1 tsk

Salt och cayennepeppar

Tillagning

Skär fisken i bitar. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprikan och vitlöken i smöret i en gryta ca 3 min.

Tillsätt mjölk, grädde, vin, buljongtärningar och timjan. Lät det koka upp. Lägg i fisken och låt soppan koka 3-4 min.

Smaksätt med salt och cayennepeppar. Servera gärna soppan med bröd, riven ost och lite färsk timjan. Tips: Vill du göra soppan extra festlig, så lägg i 75-100 g räkor strax före serveringen.

Hej! Mitt namn är Gudbjörn Elison och jag driver företaget Islandsfisk.

Oavsett om du är en erfaren kock eller bara börjar utforska matlagningens värld, så finns det recept på min hemsida som passar för alla. Vi har allt från läckra laxrätter till saftiga lammstekar och mycket mer. Varje recept är utformat med omsorg för att ta dig med på en smakresa till Island och förmedla den magi som vårt vackra land har att erbjuda.

Smaklig måltid!

Gudbjörn Elison

Grundare av Islandsfisk

Tags :

Dela recept :

Receptbank

Relaterade recept