Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré - 20 min - 4 potioner

Potatis 8 10 st Torskfilé 500 g Bacon 140 g Djupfrysta ärter 250 g Lättcréme fraiche 1 dl Salt och mald vitpeppar skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Koka torsken i lättsaltat vatten ca 5 min. Skär baconet i strimlor. Stek baconet utan extra fett, tills det blivit knaprigt. Låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Koka ärterna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt ärterna rinna av. Mixa dem med mixerstav och rör i lättcréme fraichen. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm mald vitpeppar. Servera torsken med baconet strött över, potatis, ärtpuré,kokta morotsstrimlor och kneckebröd.För alla: Byt ut lättcréme fraichen mot sojabaserad färskost om du inte tål mjölk eller laktos.
