Om oss

Om Islandsfisk.se

Familjeägt sedan 1990

Att få en bra färsk fisk i Sverige hör tyvärr till undantagen idag. Den fisk som Islandsfisk säljer är fångad och djupfryst på en fisketrålare cirka 3 – 6 timmar efter fisken har kommit upp på däcket. Detta faktum plus rent hav – gör att kvalitén på råvaran alltid är på högsta topp!

Islandsfisken fiskas inom 200 sjömils Islands-territorium, som är skonad från industri – föroreningar som tyvärr har skadat Kattegatt, Östersjön och stora delar av Nordsjön. Situationen på dessa områden är katastrofala och alarmerande enligt svenska och internationella marinbiologer. Många olika kemikalier och metaller har infiltrerat sig i näringskedjan i dessa områden och skal inte finnas där alls eller överstiger forskarnas rekommendationer. Ofta hör man argumentet att färsk fisk är den bästa råvaran. Ja visst det är helt korrekt om förutsättningarna är de rätta. Det är innehållet i råvaran som är det väsentliga.

Islandsfisk har ägnat sig åt att tjäna den enskilda kunden i 32 år – från år 1990 då vi startade – och vi kan konstatera att vår service är högt uppskattad och fyller en viktig funktion och tillfredsställer våra kunders behov av fisk. Det är i första hand fisken som är vår huvudråvara och som är mycket eftertraktad på grund av kvalitén.

Vi kör ut och levererar fyra gånger per år: september, december, mars och juni. När en beställning har kommit via hemsidan eller telefon, och blir bekräftad, får vederbörande brev eller e-post cirka två dagar före vår ankomst som noggrant beskriver plats och tid för leveransen i den stad som vi kör till. Vi kör till de flesta större orterna i syd och mellan Sverige samt Danmark, Tyskland, Luxemburg, Belgien, Nederländerna och England. Se gärna våra Leveransplatser här. Fraktavgift tillkommer med 88 kronor per beställning.

Både torsken och koljan säljer vi i 9 och 5 kg förpackningar. Förpackningen passar exakt in i frysskåpet och eftersom det finns en plastfilm mellan varje lager i förpackningen blir det lätt och enkelt att lossa fiskfiléerna ifrån varandra. 9 kg låter mycket men det är inte så mycket som man tror. Om man äter fisk cirka en gång i veckan och är en familj på fyra personer, är fisken slut inom fyra månader. Fisken kan faktiskt bevaras i frysen i hela 9 månader utan avsevärda kvalitetsminskningar. Men i vardagslivet går det åt betydligt mer än i vårt exempel. Man har gäster eller att man äter helt enkelt fisk oftare. Om man ändå tycker att 9 kg är för mycket kan man dela förpackningen med släkten eller grannen. För som sagt, är det enkelt att lossa fisken i förpackningen. En stor del av våra stamkunder har varit med från allra första början d.v.s. 25 år tillbaka och är det alltid roligt att möta glada miner och uppskattning när vi levererar.

Jag vill tillslut önska Er hjärtligt välkommen som kund och om det är något som du fortfarande undrar över ta då gärna telefonen och ring.

Med Islands-hälsning:

Gudbjörn Elison

VD Islandsfisk

Kontor

Birger Svenssons väg 38, 432 40 Varberg, Sverige

Öppettider

Helgfria vardagar 09:00 - 17:00

Islandsfisk är ditt självklara val om du vill ha färsk, nyfångad fisk av högsta kvalitet.

Våran fisk är spårbar till datum, båt och fångstområde. Fisk som är märkt med Iceland Responsible Fisheries garanterar hållbara, rikliga bestånd och att fisket sker på ett ansvarsfullt sätt.

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

Missa ingenting! Skriv in din e-post adress nedan och få alla de senaste nyheterna direkt till din mailinkorg.

Webbutveckling & Design av Savant Media AB

Islandsfisk i Varberg AB org. SE-5567896989-01