Fisk och paprikasoppa

Ingredienser

Torsk eller koljafilé 400 g

Paprikor i olika fÀrg 3 st

Vitlöksklyftor 2-3 st

Smör Mjölk 6 dl

MatlagningsgrÀdde 2 1/2 dl

Vitt vin 1 dl

FiskbuljongtÀrningar 2 st

Timjan 1 tsk

Salt och cayennepeppar

Tillagning

SkÀr fisken i bitar. KÀrna ur paprikan och skÀr i bitar. Skala och hacka vitlöken. FrÀs paprikan och vitlöken i smöret i en gryta ca 3 min.

TillsÀtt mjölk, grÀdde, vin, buljongtÀrningar och timjan. LÀt det koka upp. LÀgg i fisken och lÄt soppan koka 3-4 min.

SmaksÀtt med salt och cayennepeppar. Servera gÀrna soppan med bröd, riven ost och lite fÀrsk timjan. Tips: Vill du göra soppan extra festlig, sÄ lÀgg i 75-100 g rÀkor strax före serveringen.

Hej! Mitt namn Àr Gudbjörn Elison och jag driver företaget Islandsfisk.

Oavsett om du Àr en erfaren kock eller bara börjar utforska matlagningens vÀrld, sÄ finns det recept pÄ min hemsida som passar för alla. Vi har allt frÄn lÀckra laxrÀtter till saftiga lammstekar och mycket mer. Varje recept Àr utformat med omsorg för att ta dig med pÄ en smakresa till Island och förmedla den magi som vÄrt vackra land har att erbjuda.

Smaklig mÄltid!

Gudbjörn Elison

Grundare av Islandsfisk

Tags :

Dela recept :

Receptbank

Relaterade recept