Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré

Fish cod baked in the oven

Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré

Ingredienser

Potatis : 8-10 st
Torskfilé 500 g
Bacon 140 g
Djupfrysta ärter   250 g 
Lättcréme fraiche 1 dl
Salt
Vitpeppar            

Tillagning

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Koka torsken i lättsaltat vatten ca 5 min. Skär baconet i strimlor. Stek baconet utan extra fett, tills det blivit knaprigt. Låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Koka ärterna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.

Låt ärterna rinna av. Mixa dem med mixerstav och rör i lättcréme fraichen.

Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm mald vitpeppar. Servera torsken med baconet strött över, potatis, ärtpuré,kokta morotsstrimlor och kneckebröd.

För alla: Byt ut lättcréme fraichen mot sojabaserad färskost om du inte tål mjölk eller laktos.

Hej! Mitt namn är Gudbjörn Elison och jag driver företaget Islandsfisk.

Oavsett om du är en erfaren kock eller bara börjar utforska matlagningens värld, så finns det recept på min hemsida som passar för alla. Vi har allt från läckra laxrätter till saftiga lammstekar och mycket mer. Varje recept är utformat med omsorg för att ta dig med på en smakresa till Island och förmedla den magi som vårt vackra land har att erbjuda.

Smaklig måltid!

Gudbjörn Elison

Grundare av Islandsfisk

Tags :

Dela recept :

Receptbank

Relaterade recept